Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Haagse stranden en routes naar strandtenten worden toegankelijker voor iedereen. Goede voorzieningen zijn beschikbaar bij Kijkduin en Scheveningen. De gemeente Den Haag en de Haagse gehandicaptenorganisatie Voorall zetten zich hiervoor in. Mensen met een beperking kunnen op veel plekken onbezorgd genieten van een dagje aan zee of bij een strandtent. 

Kijkduin 

Naast ‘Strandtent 14’ staat een openbare, toegankelijke toiletunit op het strand. Behalve invalidentoiletten zijn hier nog een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen te vinden. Ook de verhuur van het elektrische strandvoertuig ‘de Scout Crawler’ is hier weer gevestigd, te reserveren via de strandtent: 070-368 31 65. Daarnaast zijn bij Strandtent 14 twee duw-strandrolstoelen te leen. 

Uitkijken over zee

Stadsdeel Loosduinen legde ook een betonnen pad met uitkijkplateau op zee aan. Daarnaast beschikt Kijkduin over verlichting op trappen en bij toegangen, een begaanbaar looppad naast het klinkerpad en twee duwstrandrolstoelen bij Strandtent 14 voor uitleen aan bezoekers. 

Scheveningen 

In Scheveningen zijn deze zomer ook twee toegankelijke paden aangelegd, richting de zee met een uitkijkplateau bij de vloedlijn. De paden zijn te vinden bij de strandtenten ‘Hart Beach’, ‘De Waterreus’ en ‘Carlton Beach Hotel’. 
Strandrolstoelen
Bij drie vestigingen van fietsenstalling en -werkplaats Biesieklette in Scheveningen zijn speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Verkrijgbaar bij de stallingen Strandweg Noordboulevard, Strandweg Haven en ook op Kijkduin. Reserveren kan via: www.biesieklette.nl 

Toegankelijke douche en toilet

Bij Biesieklette Strandweg Haven zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, een invalidentoilet én een tillift ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden. Ze verhuren er tevens elektrische strandrolstoelen.  

Meer informatie:

 

www.voorall.nl

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024