Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

terras met lege stoelen

De burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, laat weten dat in zijn stad bij het ruimte maken voor terrassen rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking.

Gastvrij en bereikbaar

Vanzelfsprekend blijft Zwolle een gastvrije en bereikbare stad, zo lezen we op de website van RTV Zwolle. Burgemeester Peter Snijders: “Stap voor stap worden de komende tijd beperkende maatregelen opgeheven of versoepeld, voor steeds meer sectoren in de samenleving.”

Snijders legt uit hoe er in zijn stad ruimte wordt gemaakt voor de terrassen. Bijvoorbeeld door trottoirs of parkeerplekken vrij te maken en zelfs eventueel een aantal straten en pleinen tijdelijk te sluiten voor autoverkeer.

Hulpdiensten, bevoorrading en toegankelijkheid

De burgemeester noemt drie zaken die hier niet onder mogen leiden: bereikbaarheid voor hulpdiensten, bevoorrading van winkels en horeca en de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking.

Lees op de website van RTV Zwolle het volledige bericht: Vitale en veerkrachtige stad leidraad bij versoepeling coronamaatregelen

Bron: RTV Zwolle

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024